Природні і людські фактори у праві (Дослідження з позиції соціального натуралізму) - Костенко, О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглядається "основне питання правознавства" : право - це витвір природи чи людей? Автор формулює концепцію природного і людського у праві, за допомогою якої пропонує розв'язувати гострі проблеми сучасності, зокрема юриспруденції. «The basic question of jurisprudence» is examined — is law natural or human? The author formulates the concept of natural and human factors in the law and suggests to use it for solving of vexed problems of modern jurisprudence.