Исследования физических свойств Черного моря в 1920-е – 1930-е гг.: краткий обзор - Гришин, М.Г. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
Представлен краткий обзор основных работ, проводившихся по изучению Черного
моря в 1920-х – 1930-х гг. Это: Черноморская океанографическая экспедиция, Азово-Черноморская научно-промысловая экспедиция, исследования Черноморской гидрофизической станции. Показаны основные вехи хода исследований, их результаты. Представлений короткий огляд основних робіт, які проводилися по
вивченню Чорного моря в 1920 – 1930-х роках. Це: Чорноморська океанографічна
експедиція, Азово-Чорноморська науково-промислова експедиція, дослідження Чорноморської гідрофізичної станції. Показані основні віхи ходу досліджень, їх результати. The brief review of the main works studying the Black Sea in 1920 –
1930ies is presented. Such as: the Black Sea oceanographic expedition, Azov-Black Sea
research fishery expedition, investigations of the Black Sea hydrophysical station. The
main milestones of research development and their results are shown.