Программная обработка изображений среды с целью определения размерного состава и концентрации частиц взвеси - Антоненков, Д.А. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2011)
В статье рассматриваются особенности разработанной методики обработки
изображений взвешенного в воде вещества донных осадков с целью определения
его некоторых гранулометрических характеристик и концентрации. На основании
тестовых снимков, сделанных с помощью специализированного фоторегистратора,
построены количественное и массовое распределения частиц по размерам, получены данные о концентрации взвеси, произведено сличение с результатами стандартного гранулометрического анализа. В статті розглядаються особливості розробленої методики обробки
зображень суспензії донних осадків з метою визначення деяких її гранулометричних характеристик та концентрації. На підставі тестових знімків, зроблених за допомогою спеціалізованого фотореєстратора, побудовані кількісні та масові розподіли часток за розміром, отримані дані про концентрацію суспензії, здійснено зіставлення з результатами стандартного гранулометричного аналізу. The article considers the peculiarities of the developed image processing
method of the bottom sediment suspension to determine some of its particle size composition
characteristics and concentration. On the basis of the test pictures made by the specialized
camera the quantitative and mass distribution of particle sizes is built, the suspension
concentration data are obtained, the standard particle size analysis results verification
is carried out.