Розрахунок на статичну міцність, опір крихкому руйнуванню та циклічну тріщиностійкість сталевих трубопроводів АЕС, не важливих для безпеки - Матченко, Т.І.; Шаміс, Л.Б.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2015)
Розроблено методику розрахункового обґрунтування статичної міцності, опору крихкому руйнуванню та розрахунку на циклічну тріщиностійкість сталевих трубопроводів з тріщинами, що знаходяться в експлуатації на АЕС і належать до систем, не важливих для безпеки. Разработана методика расчетного обоснования статической прочности, сопротивления хрупкому разрушению и расчета на циклическую трещиностойкость стальных трубопроводов с трещинами, которые находятся в эксплуатации на АЭС и относятся к системам, не важным для безопасности. The technique of calculation justification static strength and resistance to brittle fracture based on cyclic crack
resistance of steel pipes with cracks which are in operation at the NPP and which do not relate to systems important to
safety.