Методика оцінки деформаційного ресурсу зварних з’єднань конструкційних сталей - Матченко, Т.І.; Шаміс, Л.Б.; Матченко, П.Т.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Розроблено інженерну методику попередньої оцінки довговічності або залишкового ресурсу
зварних з’єднань за величинами швидкостей старіння сталей і факторів, що впливають на старіння. Разработана инженерная методика предварительной оценки долговечности или остаточного
ресурса сварных соединений по величинам скоростей старения сталей и факторов, влияющих на старение. Engineering preliminary estimation procedure of longevity or remaining life of welded joints by value
of ageing rates of steel and factors, which affect on ageing, is worked out.