Розвиток та удосконалення методологічної бази з визначення залишкового ресурсу залізобетонних конструкцій АЕС (Огляд) - Матченко, Т.І.; Матченко, О.Т.; Шаміс, Л.Б.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Виконано аналіз існуючої методичної бази щодо визначення технічного стану та залишкового
ресурсу будівельних конструкцій I і II категорії відповідальності. Визначено відсутні будівельні норми для оцінки стану і ресурсу будівельних конструкцій, розглянуто складові для вирішення цієї проблеми. Выполнен анализ существующей методической базы по определению технического состояния
и остаточного ресурса строительных конструкций 1 и 2 категории ответственности. Определены отсутствующие строительные нормативные документы для оценки состояния и ресурса строительных
конструкций, рассмотрены составляющие для решения этой проблемы. The analysis is made of the existing methodological basis on determination of the technical state and
residual service life of building constructions with categories of responsibility 1 and 2. The absent norms
parameters for estimation of the state and service life of constructions are determined. Components for the
decision of this problem are analyzed also.