Перспективний енергоблок підвищеної надійності, безпеки та енергоекологічної ефективності - Кенсицький, А.Г.; Ключников, О.О.; Федоренко, Г.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2011)
Проаналізовано стан та напрямки розвитку атомної енергетики України, вплив електротехнічного та теплоенергетичного обладнання на показники надійності, безпеки та енерго-екологічної
ефективності енергоблока АЕС. Запропоновано та обґрунтовано нові технічні рішення щодо їхнього
підвищення. Проанализированы состояние и направления развития атомной энергетики Украины, влияние
электротехнического и теплоэнергетического оборудования на показатели надежности, безопасности и энерго-экологической эффективности энергоблока АЭС. Предложены и обоснованы новые технические решения по их повышению. Analysed the state and directions of development of atomic energy of Ukraine, influence of electrical
and heating engineering equipment on reliability, safety and energy-ecological efficiency of power unit of
AES indexes. Offered and grounded new technical decisions on their increase.