Участь верховських князів у політичних конфліктах у Литві (30-ті рр. XV ст.) - Бірюк, П. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Розкривається роль та участь князів Верхнього Пооччя в основних подіях громадянської війни 1432-1438 рр. у Великому князівстві Литовському. Зосереджено увагу на позицію верховських князів по відношенню до конкуруючих сторін. Проаналізовано становище князівських родин після поразки прихильників Свидригайла. Раскрывается роль и участие князей Верхнего Пооччя в основных действиях гражданской войны 1432-1478 гг в Великом княжестве Литовском. Сосредоточено внимание
на позицию верховских князей по отношению к конкурирующим сторонам. Проанализировано положение княжеских семей после поражения сторонников Свидригайло. The revealed role and participation of the princes of Upper Poochchya in the civil war
1432-1478 years in the Grand Principality of Lithuania. The emphasis is on verkhovskiy
princes position in relation to competing parties. Analyzed the situation princely families
after losing supporters Svydrygailo.