Нове джерело до біографії І. Мазепи та історії зв’язків української козацької старшини з центром православного чернецтва на Афоні - Шумило, С. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Стаття присвячена висвітленню зв’язків гетьманів, старшини з центром православного чернецтва на Афоні. Статья посвящена освещению связей гетманов, старшины с центром православного
монашества на Афоне. The article is sanctified to illumination of connections of hetmen, petty officer with the
center of the Orthodox monkhood on Аfоn.