Купчі та уступні записи як джерело з історії земельної власності Чернігівського кафедрального Борисоглібського монастиря - Глухенький, А. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Проаналізовано купчі та уступні записи як джерело з історії земельної власності
Чернігівського кафедрального Борисоглібського монастиря у XVIII ст. Висвітлюється
процес набуття земельних володінь Чернігівським кафедральним Борисоглібським
монастирем у м.Чернігові та його околицях протягом XVIII ст. Проанализированы купчие и уступочные записи как источник по истории земельной
собственности Черниговского кафедрального Борисоглебского монастыря в XVIII в.
Освещается процес формирования земельных владений Черниговского кафедрального
Борисоглебского монастыря в г.Чернигове и его округе на протяжении XVIII в. Bills of sale as the historical sources of landholdings of SS Boris and Gleb Monastery in
the 18th centuries are analyses. The procedure of the Chernihiv SS Boris and Gleb Monastery
landholdings forming in Chernihiv and its invirons in the 18th centuries are showen.