Щоденник О. М. Лазаревського - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Публікується щоденник історика Олександра Лазаревського. Він є видатним дослідником України ХVII – XVIII ст. Його великий особистий архів зберігається в Інституті
рукопису Національної бібліотеки України, що слугує для сучасних дослідників важливим
джерелом історичної інформації. Біографія О. Лазаревського в цілому досліджена. Запровадження в науковий обіг його щоденника стане в пригоді для наступник історичних досліджень. Публикуется дневник историка Александра Лазаревского. Он является выдающимся
исследователем Украины ХVII – XVIII вв. Его огромный личный архив хранится в Институте рукописи Национальной библиотеки Украины, который служит для современных
исследователей важным источником исторической информации. Биография А. Лазаревского в целом исследована. Введение в научный оборот его дневника является
дополнительным источником для последующих исторических исследований. The diary of historian Alexander Lazarevs’ky is published. He is the prominent researcher
of Ukraine ХVII – XVIII вв. His enormous personal archive is kept in Institute of manuscript of
the National library of Ukraine, which serves as for modern researchers an important historical
information generator. Biography of А. Lazarevs’ky on the whole is investigational. Introduction
to the scientific turn of his diary is an additional source for subsequent historical researches.