Алгоритмы поиска двух активных шаров на заданных множествах - Билецкий, В.И.; Ненахов, Э.И. (Теорія оптимальних рішень, 2016)
Рассматриваются задачи поиска двух активных шаров на множестве заданных для n = 63, 89. Приводятся теоремы, определяющие минимальное количество проверок (испытаний) при поиске 2-х активных шаров из заданной совокупности и описываются соответствующие теоремам алгоритмы пошаговых действий. Розглядаються задачі пошуку двох активних кульок на заданих множинах для n = 63, 89. Приводяться теореми, які визначають мінімальну кількість перевірок (випробовувань) при пошуку 2-х активних кульок із заданої сукупності та описуються відповідні алгоритми покрокових дій. The problems of searching for two active balls on given sets for n=63, 89. We some give theorems that allow calculating the minimal number of trials needed to find two active balls among the elements of the given set. For every case, the specific step-by-step algorithms are provided.