О взаимозаменяемости некоторых функций ошибки при регрессионном анализе - Кузьменко, В.Н.; Ненахов, Э.И. (Теорія оптимальних рішень, 2016)
Рассматривается возможность сведения вычисления суперквантильной ошибки к вычислению ошибки «Рокафеллара» для случайной величины с дискретным равномерным распределением. Приводятся два варианта сведения и исследуется вопрос эквивалентности использования исходной ошибки и предложенных вариантов в регрессионном анализе. Розглядається можливість зведення обчислення суперквантильної похибки до обчислення похибки «Рокафеллара» для випадкової величини із дискретним рівномірним розподілом. Наводяться два варіанти зведення та досліджується питання еквівалентності використання першої похибки та запропонованих варіантів у регресійному аналізі. An opportunity of reduction of superquantile error to Rockafellar error for uniform discrete distribution is considered. Two variants of reduction are shown and a question of equivalence of using superquantile error and reductions is analyzed.