Деформаційна поведінка морських нафтогазопроводів в умовах експлуатації - Крижанівський, Є.І.; Побережний, Л.Я. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Виявлені загальні закономірності деформування труб з низьковуглецевої сталі в морських
трубопроводах при статичному і повторному статичному поступовому навантаженнях чистим згином, які дають змогу прогнозувати деформаційну поведінку тіла труби та зварного з'єднання в реальних умовах експлуатації. Выявлены общие закономерности деформирования труб из низкоуглеродистой стали в морских трубопроводах при статической и повторной статической постепенной нагрузках чистым изгибом, которые позволяют прогнозировать деформационное поведение тела трубы и сварного соединения в реальных условиях эксплуатации. The general deformation regularities of offshore low carbon steel pipeline under the static and
reiterated static loading by pure bending is defined. These deformation regularities give the possibility to
forecast the strain behavior of pipe body and welded junction in real exploitation conditions.