Математична модель контрольно-відновлювальних заходів на лінійній частині магістрального газопроводу - Грудз, В.Я.; Сусак, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглядаються питання централізованого обслуговування лінійної частини магістрального
газопроводу. Створено економіко-математичну модель процесу, яка розглядається як функція питомих витрат на обслуговування. Оптимізація процесу обслуговування дає можливість скоротити витрати на обслуговування. Рассматривается вопрос централизованного обслуживания линейной части магистрального
газопровода. Создана экономико-математическая модель процесса, которая рассматривается как
функция удельных затрат на обслуживание. Оптимизация процесса обслуживания дает возможность
сократить затраты на эксплуатацию. The centralized maintenance of linear part of main gas pipeline is considered. The economical and
mathematical model of process, which is functionally depended on a specific expenses on service, is created.
Optimization of service process allows to shorten expenses on exploitation.