Методи і засоби оцінки технічного стану бурового та нафтогазового обладнання тривалої експлуатації - Карпаш, О.М.; Зінчак, Я.М.; Криничний, П.Я. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Викладені результати багаторічних теоретичних та експериментальних досліджень зі створення технічних засобів і технологій неруйнівного контролю та технічної діагностики бурового та нафтогазового обладнання. Описаний комплексний підхід до питання забезпечення ефективного застосування розробок в нафтогазовій галузі, який полягає у науковому, технічному, методичному та кадровому забезпеченні. Изложены результаты многолетних теоретических и экспериментальных исследований по созданию технических средств и технологий неразрушающего контроля и технической диагностики бурового и нефтегазового оборудования. Описан комплексный подход к вопросу обеспечения эффективного использования разработок в нефтегазовой отрасли, суть которого состоит в научном, техническом, методическом и кадровом обеспечении. The results of long-term theoretical and experimental studies on the scientific base development for design of means and technologies of non-destructive testing (NDT) and evaluation of drilling and petroleum equipment and tools are reviewed. The complex approach for operational safety maintenance of the equipment and tools by scientific, technical, methodical and personnel provision of the NDT services in the petroleum industry is considered.