Окремі питання впливу Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики Європейського Суду з прав людини на кримінальне право України - Хім'як, Ю.Б. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Определены место Конвенции и практики ЕСПЛ в правовой системе Украины, способы их влияния на правотворческую и правоприменительную практику в сфере уголовного права. It was determined the station of Convention and the practice of ECHR in legal framework of Ukraine and also the methods of impact on law-making and law enforcement practice in the sphere of Criminal Law.