Небезпечні іммігранти (Вплив біополютантів Зони відчуження ЧАЕС на екологічну ситуацію за її межами) - Савицький, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Аналізується участь пилку квіткових рослин і спор пліснявілих грибів у біологічному забрудненні атмосферного повітря в регіонах України. Обгрунтовується необхідність налагодження в країні досліджень та ефективної служби аеробіологічного моніторингу, особливо на територіях, прилеглих до зони відчуження ЧАЕС. The role of flower plant pollen and fungus spores in biological pollution of atmospheric air in regions of Ukraine is analyzed. Necessity of investigatiens and efficient service of aerobiological monitoring establishment particularly in the areas bordering to Chernobyl NPP alienation zone is substantiated.