Психолингвистические аспекты восприятия иноязычных слов на примере арабского языка - Казакова, Е.В. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Дана стаття має своєю метою висвітлити функції первинних асоціативних зв'язків, що виникають під
час сприйняття іншомовних слів на прикладі арабської мови. В задачі дослідження входить вирішення
питань, пов’язаних із здатністю звуків викликати асоціативні зв’язки, місцем мовної картини світу під час
опанування іноземною мовою, ефективними методами засвоєння лексичних одиниць, побудовою
внутрішнього словника людини, розвитком психофізіологічних механізмів аудіювання, тощо.