Наукова термінологія у творах І.В. Вишенського та Г.С. Сковороди - Хрикіна, Н.О. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Метою роботи є визначення термінів та функціонально-семантичного статусу термінів у наукових працях Сковороди Г.С. та Вишенського І. Поставлена мета передбачає реалізацію таких завдань: 1) розкрити зміст понять: термін, термінознавство, терміносистема, термінологія, вербальність і невербальність термінів; 2) виявити і систематизувати терміни у наукових працях Сковороди Г.С. та Вишенського І; 3) проаналізувати особливості функціонування термінів у наукових працях Сковороди Г.С.та Вишенського І.