Відображення етноконцептів опозиції народження / смерть у дзеркалі української фразеології та пареміології - Савченко, Л.; Данилова, О. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Метою дослідження є вивчення сакральних категорій народження / смерть, закладених у світобаченні
людини в опозиції, яка чітко простежується у ФО і ПО. Подається характеристика мікрополя
мікроетноконцептів, які становлять основу етностереотипів народу, пов’язаних із традиціями та обрядами
народження й смерті, визначаються групи мікроетноконцептів кожного мікрополя.