Управління енергоспоживанням як важлива передумова підвищення ефективності роботи підприємств - Костюковський, Б.А.; Максимець, О.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Доведена актуальність задач управління енергоспоживанням та енергозабезпеченням
підприємства. Наведені основні функції, покладені на систему управління енергоспоживанням та
енергозабезпеченням підприємства; розраховані етапи введення в дію цієї системи, а також показана
оцінка можливого економічного ефекту, який можна отримати за рахунок експлуатації системи. Доведена актуальность задач управления энергопотреблением и энергообеспечением предприятия. Приведены основные функции, возложенные на систему управления энергопотреблением и
энергообеспечением предприятия; рассчитаны этапы введения в действие этой системы, а также показана оценка возможного экономического эффекта, который можно получить за счет эксплуатации системы. The article proved the importance of the task of enterprise's energy consumption and energy supply optimization control. Main functions, implementation steps of the energy consumption and energy supply optimization control system are discussed. The assessment of the possible economic advantage from the
use of such system is also represented in the article.