Нові розробки в напівпровідниковій сонячній енергетиці як перспективна область інноваційного бізнесу - Макаров, А.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Приведені дані про розвиток напівпровідникової сонячної енергетики як сучасної галузі світової науки та виробництва, що динамічно розвивається. Представлено розробки портативних сонячних батарей, виконані у рамках проекту "Розробка технології та організація дослідного виробництва сонячних батарей для мобільних телефонів", що виконується СКТБ ІФН НАН України на замовлення КМДА. Мета проекту – створення дослідного виробництва наукоємної, високотехнологічної, конкурентоздатної експортопридатної продукції, створення нових робочих місць на підприємствах м. Києва. Приведені приклади традиційного застосування сонячних енергетичних систем, в тому числі в умовах міста. Приведены данные о развитии полупроводниковой солнечной энергетики как современной, динамично развивающейся области мировой науки и производства. Представлены разработки портативных солнечных батарей, выполненные в рамках проекта "Разработка технологии и организация опытного производства солнечных батарей для мобильных телефонов", выполняемый СКТБ ИФП НАН Украины по заказу КГГА. Цель проекта – создание опытного производства наукоёмкой, высокотехнологичной, конкурентоспособной экспортопригодной продукции, создание новых рабочих мест на предприятиях г. Киева. Приведены примеры традиционного применения солнечных энергетических систем, в том числе в условиях города. Data about development of semiconductor solar power engineering, as modern dynamically developing field of world science and manufacture are given. Development of portable solar batteries executed within the framework of the project "Development of technology and organization of pilot manufacture of solar arrays for mobile telephones", that is carried out by SDTB of ISP of NAS of Ukraine by the order KCSA is submitted. The purpose of the project – creation of pilot production of science inclusive, high-tech, competitive exportable production, creation of new workplaces at the Kiev enterprises. Examples of traditional application of solar power systems, including, in conditions of city are given.