Розвиток інноваційної інфраструктури як базового елементу міської інноваційної системи - Зінченко, О.П.; Ільчук, В.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
У статті висвітлюється питання створення вузлового сегменту міської інноваційної системи
– Центру інноваційного розвитку, функціонування якого буде базуватись на сучасних технологіях
інноваційного менеджменту з метою організації самодостатнього алгоритму продукування, комерціалізації і трансферу технологій в міському господарчому комплексі. Залучення інвестицій, створення
додаткових робочих місць можливе лише за умови переходу економіки на інноваційний шлях розвитку, що потребує створення і розвитку механізму комерціалізації нововведень як базового елементу
регіональних інноваційних систем. Таким елементом може стати координаційний центр системи
трансферу технологій – Центр інноваційного розвитку. Проект створення такого Центру базується на
рішенні Київради № 215/1089 від 27.11.2003, має необхідну інституціональну підтримку, але проблеми з наданням приміщення унеможливлюють консолідацію на його території високотехнологічних
експортно-орієнтованих компаній, насамперед, у сфері інформаційно-комунікативних технологій. В статье освещается вопрос создания узлового сегмента городской инновационной системы
– Центра инновационного развития, функционирование которого будет базироваться на современных технологиях инновационного менеджмента с целью организации самодостаточного алгоритма
продуцирования, коммерциализации и трансфера технологий в городском хозяйственном комплексе.
Привлечение инвестиций, создание дополнительных рабочих мест возможно лишь на условии перевода экономики на инновационный путь развития, что требует создания и развития механизма коммерциализации нововведений как базового элемента региональной инновационной системы. Таким
элементом может стать координационный центр системы трансфера технологий – Центр инновационного развития. Проект создания такого Центра основывается на решении Киевсовета № 215/1089
от 27.11.2003, имеет необходимую институциональную поддержку, но проблемы с предоставлением
помещения делают невозможным консолидацию на его территории высокотехнологических экспортно-ориентированных компаний, прежде всего, в сфере информационно-коммуникативных технологий. In the article it is considered the question of the creation of main segment of city innovation system – the Center of innovation development, functioning of which will be based on modern technologies of
innovation management for the purpose of organization of all-sufficient algorithm of creation, commercialization and transfer of technologies in city economic complex. Innovation attraction, creation additional
work places are possible only under the condition of conversion of economic to the path of innovation development, what demands creation and development of innovation commercialization mechanism as base element of regional innovation system. The coordinating center of technologies transfer system (the Center of
innovation development) may serve as such element. The project of creation of such Center is base on determination of Kiev board № 215/1089 (27.11.2003). It has necessary support, but problems with placements
make impossible to consolidate high-technology export-oriented companies, first of all in the area of information and communication technologies, on its territory.