Першопорядкові композиційно-номінативні логіки із узагальненими реномінаціями - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, О.С.; Шкільняк, С.С. (Проблеми програмування, 2014)
Досліджено першопорядкові композиційно-номінативні логіки часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових не-однозначних квазіарних предикатів. Запропоновано розширення цих логік узагальненими реномінаціями та спеціальними предикатами-індикаторами наявності значення для предметних змінних. Описано мови та семантичні моделі таких логік, досліджено їх семантичні властивості, зокрема, властивості відношень логічного наслідку. First-order composition-nominative logics of partial single-valued, total multi-valued, and partial multi-valued quasiary predicates are investigated. It is proposed to extend these logics with generalized renominations and special predicates that detect if the subject variables have assigned values. Languages and semantic models of such logics are defined, their semantic properties, in particular, properties of relations of logical consequence are studied.