Дослідження шаблонів синхронізації та їх використання в технології GPGPU - Погорілий, С.Д.; Верещинський, О.А. (Проблеми програмування, 2014)
В роботі проаналізовано задачу синхронізації паралельних потоків, сформовано критерії, яким має відповідати розв’язок. Описано метод синхронізації з використанням стратегій блокування. Розглянуто підходи на основі динамічного та статичного поліморфізмму. Проаналізовано можливість використання шаблонної синхронізації в технології GPGPU на базі операторів САА-М Глушкова. Problem of parallel thread synchronization analyzed, solution criteria formulated. Synchronization method based on blocking strategies described. Dynamic and static polymorphism approaches investigated. Possibility of use of pattern synchronization in GPGPU based on Glushkov SAA-M operators analyzed.