Принципи проектування GPGPU-застосувань на основі мереж Петрі - Погорілий, С.Д.; Вітель, Д.Ю. (Проблеми програмування, 2014)
Запропоновано низка правил формального представлення виконання GPGPU застосувань за допомогою математичного апарату мереж Петрі. Сформовано моделі виділення та копіювання пам’яті та низка моделей постановки GPU задач в чергу CPU потоками з використанням зазначених правил. A set of rules for formal GPGPU-application representation in terms of Petri nets was introduced. Models of memory allocation and copying, and CUDA streams scheduling were created using described rules.