Формалізоване проектування та генерація паралельної програми чисельного прогнозування погоди - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Прусов, В.А.; Тирчак, Ю.М.; Яценко, О.А. (Проблеми програмування, 2014)
Розроблено алгеброалгоритмічні специфікації алгоритмів метеорологічного прогнозування із застосуванням створеного інтегрованого інструментарію проектування та синтезу програм. Розроблено послідовну та паралельну програмні реалізації для вирішення задачі прогнозування погоди для території України. Проведено експеримент з виконання паралельної програми на відеографічному прискорювачі. Algebra-algorithmic specifications for meteorological forecasting algorithms were developed using the integrated toolkit for designing and synthesis of programs. Sequential and parallel programs for solving the task of weather forecasting for the territory of Ukraine. The results of the experiment of parallel program execution on a graphics accelerator are also provided.