Змішана тематично-сутнісна онтологія у покращеній тематичній векторній моделі - Шабінський, А.С. (Проблеми програмування, 2014)
Розглядається моделювання онтологій у покращеній тематично векторній моделі інформаційного пошуку. Запропонований підхід орієнтований на автоматизацію видобування онтологій. Проаналізовано методи моделювання тематичної структури колекцій документів ймовірнісними тематичними моделями та основні підходи у видобуванні та розв’язанні іменованих сутностей. The paper considers to modelling ontologies in enhanced topic-based vector-space model of information retrieval. Proposed approach is oriented on ontology extraction automation. Methods of modelling topical structure of collections of documents with probabilistic topical models and named entity recognition, as well as possible interpretation are reviewed.