Алгоритм побудови шестивимірного тензора для задачі пошуку прихованих семантичних зв’язків в корпусах природномовних текстів - Вознюк, Т.Г. (Проблеми програмування, 2014)
Представлено алгоритм побудови шестивимірного тензора, що містить статистичну інформацію про синтаксичні структури речення. Описано допоміжні засоби, які проводять попередній аналіз природномовного тексту. Наведено приклад роботи алгоритму Невід’ємної Факторизації Тензорів для виділення типових семантичних зв’язків всередині речення. The paper presents an algorithm for constructing six-dimensional tensor containing statistical information on the syntactic structure of sentences. Conducting preliminary analysis of natural language texts aids was described. An example of Non-negaitve Tensor Factorization algorithm highlighting common semantic relations of sentences was given.