Використання робототехніки при ліквідації наслідків аварій на АЕС - Садовніков, А.С. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2014)
Розглянуто застосування дистанційно керованих робототехнічних комплексів у радіаційно-небезпечних умовах. Виконано порівняння технічних характеристик важких і легких роботів. Запропоновано конструкцію пристрою для отримання нових даних про стан паливовмісних матеріалів. Рассмотрено применение дистанционно управляемых робототехнических комплексов в радиационно-опасных условиях. Выполнено сравнение технических характеристик тяжелых и легких роботов. Предложена конструкция устройства для получения новых данных о состоянии топливосодержащих материалов. In this article we have made a summary about using of remote managing robotic technologies in danger radioactive conditions. Technical characteristics comparing between hard and light robots was done. Construction of device for receiving new data about properties of fuel containing materials purposed.