Державне реформування науки в Росії: основні напрямки і результати - Дежина, І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
У статті розглядаються основні напрямки державного реформування науки в Росії за останні
5–7 років: вдосконалення бюджетного процесу, зміни в організаційній структурі науки, включаючи
стимулювання інтеграції науки й освіти, підходи до вирішення кадрових проблем науки, а також стимулювання інноваційної діяльності. На підставі аналізу головних ініціатив формулюється кілька пропозицій щодо можливої участі зарубіжних фондів у підтримці реформ. The article outlines the main directions of science state reform in the last 5-7 years in Russia: improvement of budget process, changes in science organizational structure including the stimulation of integrating science and education, approaches to solving science stuff problems and innovation stimulation. Based on analysis of the major initiatives several suggestions on possible participation of foreign funds in reforms’ support are formulated.