Аналітичний огляд апаратних реалізацій спайкових нейронних мереж - Колесницький, О.К. (Математичні машини і системи, 2015)
У статті проведено аналітичний огляд сучасних проектів з апаратної реалізації спайкових нейромереж. Виділено їх головні недоліки та запропоновано варіант апаратної реалізації
оптоелектронної спайкової нейронної мережі, вільний від цих недоліків завдяки використанню оптичних сигналів для зв’язків між нейронами та організації навчання за допомогою апаратних засобів. Оцінено основні технічні параметри запропонованої спайкової нейромережі. В статье проведен аналитический обзор современных проектов по аппаратной реализации спайковых нейросетей. Выделены их главные недостатки и предложен вариант аппаратной реализации оптоэлектронной спайковой нейросети, свободный от этих недостатков благодаря использованию оптических сигналов для связей между нейронами и организации обучения с
помощью аппаратных средств. Оценены основные технические параметры предлагаемой спайковой нейросети. The analytic overview of modern projects on spiking neural networks hardware implementation
are conducted in the article. There major disadvantages are highlighted. The variant of optoelectronic
spiking neural network hardware implementation is proposed. It is free of these disadvantages by using
optical signals for communication between neurons and the organization of learning through hardware.
The main technical parameters of the proposed spiking neural network are estimated.