Оптимізування технічного обслуговування фазованих антенних решіток - Костановський, В.В. (Математичні машини і системи, 2015)
Розглянута математична модель оптимально профілактичного обслуговування розподілених структур фазованих антенних решіток. Визначені та досліджені коефіцієнти технічного використання та математичне очікування питомих експлуатаційних затрат для двох типових структур ФАР. Побудована номограма для визначення оптимальної періодичності профілактичного обслуговування структур ФАР. Рассмотрена математическая модель оптимального профилактического обслуживания распределенных структур фазированных антенних решеток. Определены и исследованы коэффициент технического использования и математическое ожидание удельных эксплуатационных расходов для двухтиповых структур ФАР. Построена номограмма для определения оптимальной периодичности профилактического обслуживания структур ФАР. The mathematical model of optimal preventive maintenance of distributed structures of phased antenna arrays was regarded. The operating efficiency and the expectation of specific operating costs for two typical PAA structures were identified and explored. A nomogramme for determining the optimal frequency of preventive maintenance of PAA structures was built.