Система "ГІС-Ліспроект" як прототип геоінформаційної складової кадастрової системи - Майстренко, С.Я. (Математичні машини і системи, 2015)
Проаналізовано класифікацію сучасних кадастрів та встановлено загальні вимоги до створення автоматизованих кадастрових систем (АКС). На основі порівняння існуючих АКС визначено типові підходи до їх створення та місце системи "ГІС-Ліспроект" як прототипу ГІС-складової автоматизованої кадастрової системи. Проанализирована классификация современных кадастров и установлены общие требования к созданию автоматизированных кадастровых систем (АКС). На основе сравнения существующих АКС определены типовые подходы к их созданию и место системы "ГИС-Леспроект" как прототипа ГИС-составляющей автоматизированной кадастровой системы. The classification of the contemporary cadastres was analysed and the general requirements for implementation of the automated cadastre systems (ACS) were set up. By comparing the existing automated cadastre systems we have formulated standard approaches to their creation as well as identified the place of our system “GIS-Lisproekt” as a prototype GIS component of automated cadastral system.