Штрафные функции в задаче составления расписания занятий - Снитюк, В.Е.; Сипко, Е.Н. (Математичні машини і системи, 2015)
В статье рассматривается задача составления расписаний занятий в высших учебных заведениях. Предложено использование штрафных функций при определении качества расписания. Разработан метод генерации потенциальных расписаний на основе использования штрафных функций. Определены структурные особенности и конструктивные элементы штрафных функций. У статті розглядається задача складання розкладів занять у вищих навчальних закладах. Запропоновано використання штрафних функцій при визначенні якості розкладу. Розроблено метод генерації потенційних розкладів на основі використання штрафних функцій. Визначено структурні особливості та конструктивні елементи штрафних функцій. In this paper we consider the problem of the timetable scheduling in universities. The use of penalty functions in determining the quality of the timetable was proposed. Generation method of the potential timetables based on the use of penalty functions was proposed. The structural features and structural elements of the penalty functions were suggested.