Енергозбереження та екологічні проблеми енергетики - Долінський, А.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
У статті наведені результати роботи Інституту технічної теплофізики НАН України в галузі
енергозбереження. Описані апробовані в промислових умовах енерго- і теплотехнології, які дають
можливість економити природний газ або заміщувати його іншими видами палива. В статье приведены результаты работы Института технической теплофизики НАН Украины
в области энергосбережения. Представлены апробированные в промышленных условиях энерго- и
теплотехнологии, позволяющие экономить природный газ или замещать его другими видами топлива. The results of work of Institute of Engineering Thermophysics in the field of energy saving are
presented in the article. Energy- and heat technologies permitting to save and substitute natural gas for
other kinds of fuel and approved in industrial conditions are presented.