Мультиагентные технологии анализа и оптимизации функционирования предприятий отрасли - Мыснык, Б.В.; Снитюк, В.Е, (Математичні машини і системи, 2015)
Рассмотрена задача анализа и оптимизации функционирования предприятия отрасли. Предложено в качестве инструментария моделирования и поддержки принятия решений использовать мультиагентные технологии. Определены проблемы, которые сопровождают процесс моделирования, построены модели с использованием продукционных правил и разработан метод оптимизации на основе изменения множества задач, структуры производства и стратегии управления предприятием. Розглянуто задачу аналізу та оптимізації функціонування підприємства галузі. Запропоновано як інструментарій моделювання та підтримки прийняття рішень використовувати мультиагентні технології. Визначено проблеми, які супроводжують процес моделювання, побудовано моделі з використанням продукційних правил та розроблено метод оптимізації на основі зміни множини задач, структури виробництва та стратегії управління підприємством. The problem of analysis and optimization of the sector of enterprise functioning was considered. It was proposed to use multi-agent technologies as modeling tools and decision support systems. It was identified the problems that accompany the modeling process. The models with production rules were built and the method of optimization based on changes in a variety of tasks, production, and enterprise management strategy was developed.