Регрессионный анализ. Процессный подход - Лапач, С.Н. (Математичні машини і системи, 2016)
Построение регрессионных моделей, начиная с формализации и заканчивая их использованием, рассматривается с точки зрения управления процессами, то есть процессного подхода. Его использование позволяет рассматривать процесс построения эмпирических математических моделей как единое целое и обоснованно определить критерии качества каждого процесса как отдельно, так и технологии в целом. Побудова регресійних моделей, починаючи з формалізації і закінчуючи їх використанням, розглядається з точки зору керування процесами, тобто процесного підходу. Його застосування дає можливість розглядати процес побудови емпіричних математичних моделей як єдине ціле і обґрунтовано визначити критерії якості як кожного процесу, так і технології в цілому. Building of regression models, from the formalization to their use is considered in terms of process control, in other words, the process approach. Its use makes it possible to consider the process of constructing empirical mathematical models as a whole and reasonably determine quality criteria both each process and technology in general.