Применение ПЛИС для построения вычислительных систем и их компонентов - Нестеренко, Н.В.; Ересько, В.В.; Яковлев, Ю.С. (Математичні машини і системи, 2016)
Рассматривается применение ПЛИС для создания различного рода контроллеров (в том числе встраиваемых), интерфейсов и других средств вычислительной техники, а также построение на их основе распределенных вычислительных систем, в том числе специального применения. Приведены наиболее приоритетные и перспективные направления использования ПЛИС для этих целей. Розглядається застосування ПЛІС для створення різного роду контролерів (у тому числі вбудовуваних), інтерфейсів та інших засобів обчислювальної техніки, а також побудова на їх основі розподілених обчислювальних систем, у тому числі спеціального застосування. Наведено найбільш пріоритетні та перспективні напрями використання ПЛІС. The practical applications of FPGA to create different kinds of controllers (including embedded), interfaces and other computing equipment are considered in this paper. Development of FPGA-based distributed computing systems (including special applications) is described as well. The highest priority and perspective areas of FPGAs using for these purposes are given in this article.