Spatial grasp language for distributed management and control - Sapaty, P.S. (Математичні машини і системи, 2016)
A full description of a high-level language for solving arbitrary problems in heterogeneous, distributed and dynamic worlds, both physical and virtual, will be presented and discussed. The language is based on holistic and gestalt principles representing semantic level solutions in distributed environments in the form of self-evolving patterns. The latter are covering, grasping and matching the distributed spaces while creating active distributed infrastructures in them operating in a global-goal-driven manner but without traditional central resources. Taking into account the existing sufficient publications on the approach developed, the paper will be showing only elementary examples using the Spatial Grasp Language and key ideas of its networked implementation. Викладено повний опис мови високого рівня для вирішення проблем у неоднорідних гетерогенних динамічних сферах як фізичних, так і віртуальних. Мова базується на холістських і гештальтистських принципах, які представляють семантичне рішення в розподіленому середовищі у вигляді шаблонів, що саморозвиваються, або патернів. Останні в реальному часі покривають і захоплюють середовища будь-якої протяжності і об’єму, співставляючись з ними і формуючи розподілені активні інфраструктури, що функціонують у режимі глобальної цільової орієнтації, але без будь-яких центральних ресурсів. Приймаючи до уваги існуючий достатній об’єм публікацій щодо розробленого підходу, у статті наведені лише елементарні приклади використання Мови просторового захвату, а також ключові ідеї її сітьової інтерпретації з метою поліпшення сприйняття викладених мовних конструкцій. Излагается полное описание языка высокого уровня для решения проблем в неоднородных распределенных динамических мирах как физических, так и виртуальных. Язык базируется на холистских и гештальтистских принципах, представляющих семантические решения в распределенных средах в виде саморазвивающихся шаблонов, или паттернов. Последние в реальном времени покрывают и захватывают среды любой протяженности и объема, сопоставляясь с ними и формируя распределенные активные инфраструктуры, функционирующие в режиме глобальной целевой ориентации, но без каких-либо центральных ресурсов. Принимая во внимание существующий достаточный объем публикаций по разработанному подходу, в статье приведены только элементарные примеры использования Языка пространственного захвата, а также самые ключевые идеи его сетевой интерпретации с целью улучшения восприятия изложенных языковых конструкций.