Моделювання конфліктної взаємодії в мережах: еволюційно-ігровий підхід - Ігнатенко, О.П.; Синецький, О.Б. (Проблеми програмування, 2014)
В роботі розглянуто еволюційно-ігрову модель мережевої взаємодії. На сьогодні в мережі Інтернет існує велика кількість протоколів передачі даних, що різняться за якістю сервісу для кінцевого користувача. Процес вибору оптимального протоколу може бути розглянутий як математична гра, в якій гравці (користувачі) прагнуть до максимізації свого виграшу (пропускної здатності). В даній статті представлена модель мережевої взаємодії, що базується на диференційних рівняннях з розривною правою частиною, сформульовано матрицю виграшів для гри та знайдено умови існування рівноваги у вигляді обмежень на параметр чутливості до помилок. Результати підтверджено за допомогою симуляції.