Ефективність псіхоосвіти в комплексній терапії біполярного афективного розладу - Кожина, Г.М.; Коростій, В.І.; Резуненко, О.Ю. (Международный медицинский журнал, 2014)
Визначено клініко−психопатологічні особливості біполярного розладу у пацієнтів, які перебувають на лікуванні у стаціонарі. Комплексне лікування включало психофармакотерапію з використанням атипових нейролептиків і нормотиміків, психотерапевтичних програм у поєднанні із психоосвітніми тренінгами, що сприяло відновленню соціальної активності та успішній ресоціалізації пацієнтів. Определены клинико−психопатологические особенности биполярного аффективного расстройства у пациентов, находящихся на лечении в стационаре. Комплексное лечение включало психофармакотерапию с использованием атипичных нейролептиков и нормотимиков, психотерапевтических программ в сочетании с психообразовательными тренингами, что способствовало восстановлению социальной активности и успешной ресоциализации пациентов. Clinical and psychopathological features of bipolar affective disorder were determined in in−patients. The complex treatment included psychopharmacotherapy with atypical neuroleptics and normothymics, psychotherapy programs in combination with psychoeducating trainings, which promoted restoration of social activity and successful resocialization of the patients.