Сучасний погляд на проблему перекруту яєчників у жінок репродуктивного віку - Козуб, М.І.; Хурцилава, Н.Р.; Сокіл, М.П.; Козуб, М.М.; Гирман, Л.І.; Ольховська, В.М. (Международный медицинский журнал, 2014)
Висвітлено питання частоти, етіології, діагностики, лікування перекруту яєчників, у тому числі в пацієнток під час вагітності. Розглянуто сучасні підходи до хірургічного лікування залежно від результатів додаткових методів обстеження. Наведено дані про наслідки вагітності у пацієнток із перекрутом яєчників. Освещены вопросы частоты, этиологии, диагностики, лечения перекрута яичников, в том числе у пациенток во время беременности. Рассмотрены современные подходы к хирургическому лечению в зависимости от результатов дополнительных методов исследования. Приведены данные об исходах беременности у пациенток с перекрутом яичников. The questions of incidence, etiology, diagnosis, treatment of ovarian torsion, including in pregnant patients are featured. Modern approaches to surgical treatment depending on the results of additional investigations are discussed. The data on pregnancy outcomes in patients with ovarian torsion are reported.