Ехографічні варіанти ураження сонних артерій і їх зв'язок із частотою розвитку ішемічного інсульту - Сисун, Л.А. (Международный медицинский журнал, 2014)
Вивчено залежність між характером атеросклеротичного ураження сонних (каротидних) артерій і розвитком ішемічного інсульту в басейні середньої і передньої мозкових артерій за даними триплексної сонографії. Показано різні ехографічні варіанти атеросклеротичних бляшок каротидних артерій, визначено їх ембологенність. Изучена зависимость между характером атеросклеротического поражения сонных (каротидных) артерий и развитием ишемического инсульта в бассейне средней и передней мозговых артерий по данным триплексной сонографии. Показаны различные эхографические варианты атеросклеротических бляшек каротидных артерий, определена их эмбологенность. Association between the character of atherosclerotic involvement of the carotid arteries and development of ischemic stroke in the basin of median and anterior cerebral arteries was investigated using Doppler ultrasound findings. Different echographic variants of atherosclerotic plaques of the carotid arteries are shown. Their embologenicity was determined.