Метод формалізованого опису бізнес-процесів управляючих Web-порталів - Казимир, В.В.; Харченко, М.В. (Математичні машини і системи, 2015)
У статті запропоновано метод формалізації бізнес-процесів управляючих web-порталів. Основою для побудови формальної моделі є концептуальна модель бізнес-процесу, представлена набором IDEF0 та IDEF3-діаграм. Як формальний апарат використовується апарат управляючих Е-мереж. Введено відповідність між типами переходів управляючих Е-мереж і типами перехресть IDEF3-нотації. В статье предложен метод формализации бизнес-процессов управляющих web-порталов. Основой для построения формальной модели является концептуальная модель бизнес-процесса, представленная набором IDEF0 и IDEF3-диаграмм. В качестве формального аппарата используется аппарат управляющих Е-сетей. Введено соответствие между типами переходов управляющих Е-сетей и типами перекрестков IDEF3-нотации. The method of formalization business processes of managing web-portals proposes in this article. A conceptual model of the business process, which presented as a set of IDEF0 and IDEF3 diagrams, is a basis for constructing a formal model of the business process. The apparatus of control E-nets is used as the formal apparatus. The accordance between types of control E-nets transitions and types of junctions in IDEF3 notation describes in the article.