Порівняльний аналіз речень природної мови за змістом - Вавіленкова, А.І. (Математичні машини і системи, 2015)
У статті запропоновано метод порівняльного аналізу речень природної мови довільної складності за змістом, що базується на побудові їх логіко-лінгвістичних моделей. У представленому алгоритмі зосереджено увагу на етапі побудови інваріантних логіко-лінгвістичних моделей та їх безпосередньому впливі на розрахунок відсотку збігів. В статье предложен метод сравнительного анализа предложений естественного языка произвольной сложности по содержанию, который основывается на построении их логико-лингвистических моделей. В представленном алгоритме внимание сосредоточено на этапе построения инвариантных логико-лингвистических моделей и их непосредственном влиянии на расчет процента совпадений. The article proposes a method of comparative analysis of natural language sentences of arbitrary complexity, which is based on the construction of logic and linguistic models. In the presented algorithm the attention is focused on the stage of construction of invariant logic and linguistic models and their direct impact on the calculation of the percentage of coincidences.