Distributed cooperative robotics under spatial grasp paradigm - Sapaty, P.S. (Математичні машини і системи, 2016)
The paper describes organization of large distributed robotized systems with the help of high level networking ideology and technology allowing for integral, holistic solutions of complex problems in rapidly changing and unpredictable environments. Exemplary scenarios in Spatial Grasp Language for practical tasks oriented on the use of multiple cooperative robotic units operating under unified control provided by the technology are also exhibited and discussed. Стаття описує організацію великих розподілених роботичних систем за допомогою високорівневої мережевої ідеології та технології, яка дозволяє отримувати інтегровані, цілісні вирішення складних проблем у швидкозмінюваних та непередбачуваних середовищах. Надаються і обговорюються зразкові сценарії на Мові Просторового Захоплення для практичних завдань, орієнтованих на використання численних роботичних пристроїв, які працюють під єдиним уніфікованим управлінням, забезпечуваних технологією. Статья описывает организацию больших распределенных роботизических систем с помощью высокоуровневой сетевой идеологии и технологии, позволяющей получать интегральные, целостные решения сложных проблем в быстроменяющихся и непредсказуемых средах. Приводятся и обсуждаются образцовые сценарии на Языке Пространственного Захвата для практических задач, ориентированных на использование множественных роботических устройств, работающих под унифицированным управлением, обеспечиваемым технологией.