Математичне моделювання теплообміну кусково-однорідного циліндра, який обертається - Бердник, М.Г. (Математичні машини і системи, 2016)
У статті за допомогою розробленого нового інтегрального перетворення знайдено температурне поле кусково-однорідного кругового циліндра в напрямку полярного радіуса , який обертається з постійною кутовою швидкістю навколо осі OZ, з урахуванням кінцевої швидкості поширення тепла у вигляді збіжних ортогональних рядів по функціях Бесселя і Фур’є. В статье с помощью разработанного нового интегрального преобразования найдено температурное поле кусочно-однородного кругового цилиндра в направлении полярного радиуса, который вращается с постоянной угловой скоростью вокруг оси OZ, с учетом конечной скорости распространения тепла в виде сходящихся ортогональных рядов по функциям Бесселя и Фурье. Temperature field of piecewise homogeneous circular cylinder in the direction of the polar radius, rotating at a constant angular velocity about the axis OZ, taking into account the finite speed of propagation of heat in the form of convergent orthogonal series of Bessel functions and of Fourier with the help of the newly developed integral transformation was found in the article.