Модифікований алгоритм декодування турбокодів Log Map з урахуванням впливу навмисних завад - Зайцев, С.В. (Математичні машини і системи, 2015)
У статті запропоновано модифікований алгоритм декодування турбокодів Log Map з урахуванням впливу навмисних завад, створюваних системами радіоелектронної протидії, сутність якого полягає в застосуванні гібридної та лінійної апроксимації логарифма Якобіана при декодуванні турбокодів та врахуванні при апроксимації додаткової інформації про параметри навмисних завад. Використання алгоритму декодування в безпроводних системах, що функціонують в умовах впливу навмисних завад, дозволить підвищити достовірність передачі інформації. В статье предложен модифицированный алгоритм декодирования турбокодов Log Map с учетом влияния преднамеренных помех, создаваемых системами радиоэлектронного противодействия, сущность которого заключается в применении гибридной и линейной аппроксимации логарифма Якобиана при декодировании турбокодов и учете при аппроксимации дополнительной информации о параметрах преднамеренных помех. Использование алгоритма декодирования в беспроводных системах, функционирующих в условиях воздействия преднамеренных помех, позволит повысить достоверность передачи информации. This paper proposes a modified decoding algorithm of Log Map turbo codes taking into consideration jamming influence from electronic countermeasure systems. The essence of this algorithm is the use of hybrid and linear approximation of the Jacobian logarithm decoding turbo codes and taking into account the approximation of additional information about the jamming parameters. Using the decoding algorithm in wireless systems operating in jamming conditions will improve the accuracy of the information transfer.